School Vitcovice
19 augustus 2016
Afkick Kliniek
2 september 2016

Sponsorprogramma's


 
Via de stichting Bread of Life is onze stichting al met diverse kansarme families in contact gekomen. Waar we in het verleden vaak slechts hulp konden bieden in materiele zin is het dankzij de samenwerking met Bread of Life ook (beter) mogelijk om deze gezinnen financieel te ondersteunen. Veelal doneren we een bedrag aan Bread of Life die samen met de betreffende familie kijkt naar zinvolle investeringen. Ook worden enkele families ondersteunt op basis van een microkrediet. Hieronder een kort stukje over de 3 families die we momenteel ondersteunen.
 

Vasiljevics


In februari 2017 zijn we door Danko voor het eerst meegenomen naar meneer en mevrouw Vasiljevics en hun 5 kinderen. Het dak van de woning, gebouwd door meneer Vasiljevics zelf, verkeerde in zeer slechte staat en was lek op diverse plekken. Het was hierdoor erg vochtig in huis, en gezien het feit dat het jongste kind van het gezin bronchitis heeft was dit een vrij treurige situatie. Tot overmaat van ramp stierf korte tijd later ook het werkpaard van deze familie. Dit paard werd gebruikt voor het vervoer van kachel hout, wat de familie vervolgens verkocht om nog enige vorm van inkomsten te hebben. Dankzij een donatie via onze stichting heeft deze familie inmiddels een nieuw dak en nieuw paard kunnen aanschaffen. Ook ontvangt deze familie ieder kwartaal een microkrediet.
 

 
 

Galics


 
Voor de Galics familie hebben we eind 2014 het huist gekocht waar ze reeds in woonden. De huurbaas wilde van de betreffende woning af en bood het de familie te koop aan voor een redelijke prijs. Helaas was dit voor de Galics niet te betalen waardoor de familie hun onderkomen dreigde kwijt te raken. Een erg nare situatie zeker gezien het feit dat de moeder van het gezin ernstige ziek is en de vader door een ongeluk niet meer in staat is om te werken. We hebben dit huis voor de familie gekocht zodat ze in ieder geval zeker zijn van een onderdak. Ook deze familie wordt ieder kwartaal voorzien van een microkrediet. We hopen hiermee de negatieve spiraal te kunnen doorbreken. In 2015 hebben we deze mensen opnieuw bezocht, en hoewel we geen woord met ze kunnen wisselen lieten ze ons duidelijk merken intens dankbaar te zijn voor de donatie.

Slobandka Gruban


Het laatste gezin dat door Bread of Life en Moj Bliznji gesponsord wordt is de alleenstaande moeder Slobandka en haar dochter Tijana. Helaas is dit een wat minder rooskleurig verhaal. Het huis waar Slobandka en haar dochter in leven verkeert in erg slechte staat en de weg ernaartoe staat vol met water. Ze bezit een stuk land dat op papier meerdere eigenaren heeft. Dit maakt het bedrijven van landbouw praktisch onmogelijk. Een bijzonder verhaal, dat ons des te meer doet beseffen hoe goed we het hier in Nederland hebben. Daarnaast heeft ze vaak last van depressies, hetgeen niet verwonderlijk is als je kijkt naar de situatie waar zij zichzelf in bevindt. Enig lichtpuntje is dat haar dochter sinds de zomer van 2017 een baantje heeft bij een koffietentje in een nabijgelegen dorp.
 

 
 

Adopt a Granny


 
In de toekomst zal Moj Bliznji ook ouderen die niet meer in staat zijn om te werken gaan sponsoren. Deze ouderen komen vaak bij de gaarkeuken van de organisatie Bread of Life, maar de maaltijd alleen is voor hen niet genoeg. Met een maandelijkse bijdrage zouden we deze personen kunnen helpen met brandhout, medicijnen en bijvoorbeeld bijbelstudies.